A Diagnosztika és Terápia Kiválósági Program szakmai napja 2020.11.11.

A program

(Alább a linkekre kattintva jut el az adott előadás videófelvételéhez, ezen a linken pedig az egész nap tartalmát éri el egyben)

MEGNYITÓ 9:00 – 9:20

A szakmai nap célja

2020. November 11-én (szerdán) 9 órától tartottuk a Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Program Diagnosztika és Terápia tématerülete az online szakmai napját. Az ELTE-n 2018-ban indított program számos kutatócsoport munkáját támogatja, egyúttal újak létrehozását segíti.

A Diagnosztika és Terápia tématerületen (D&T) az emberi betegségek megelőzéséhez, felismeréséhez, és kezeléséhez szükséges kutatói bázist építjük ki, kapcsolódva az ipari felhasználók igényeihez. Távlati célunk, hogy ezen a területen innovatív, a legújabb technológiák közvetítésével magas hozzáadott értékű tudásbázis álljon rendelkezésre. Fókuszpontjaink a személyre és környezetre szabott módszerek és eljárások kidolgozása, amik feltételezik a modern kémiai, biológiai, információ-technológiai, valamint orvospszichológiai megközelítések alkalmazását.

November 11-én betekintést nyújtottunk az elmúlt két év munkájának eredményeibe, kutatócsoportjaink jelentős része bemutatkozott, munkájukat ismertetették. Négy szekcióban láthathattak előadásokat a tudomány különböző, ám mégis összefüggő területeiről a molekuláris biológiától, a pszichológián és a gyógyszerfejlesztésen át, az informatikáig.

A programot fentebb, valamint pdf-formában ide kattintva láthatja. Az előadások fentebb a program időpontjaira kattintva visszanézhetők. Köszönjük, ha érdeklődik programunk munkája iránt, és időt szán kutatócsoportjaink beszámolóira.

Évek óta tervezzük, és nem épp így képzeltük, de muszáj volt a realitásokhoz alkalmazkodni. Reméljük, így is érdemes lesz bekapcsolódni a szinte egész napos programba.